Λατρεύω φωτεινά, αφρώδη, ελαφρώς γλυκά (αλλά όχι πολύ γλυκά) κοκτέιλ την άνοιξη και το καλοκαίρι – λιγότερο αλκοολούχα ποτά που μπορείτε να πιείτε ένα απόγευμα που είναι γεμάτο γεύση και ζευγάρι με οποιοδήποτε γεύμα.

Port and Tonics έχουν γίνει νεότερο εμμονή μου μετά την επίσκεψη στην Πορτογαλία με τη φίλη μου Jessica από Savory Πειράματα φέτος – και δεν μπορώ να περιμένω πάρα πολύ μοιράζονται αυτό το εκπληκτικά εύκολη και νόστιμη συνταγή κοκτέιλ μαζί σας!

Αυτό το λιμάνι και τονωτικό συνταγή βασίζεται στα ανοικτά της εκπληκτικά νόστιμη έκδοση που παρήγγειλα στο Intercontinental Porto – ένα από τα πιο όμορφα ξενοδοχεία του Πόρτο σε μια υπέροχη τοποθεσία (και σε σύγκριση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, το Πόρτο είναι πολύ λιγότερο ακριβό, ακόμη και σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο!)

Αν ψάχνετε για νόστιμη, φρέσκια και καινοτόμο κουζίνα, εκπληκτικό κρασί και εξαιρετικά κοκτέιλ, πολιτισμό, αρχιτεκτονική που θα σας κόψει την ανάσα, υπέροχα ψώνια και φιλόξενοι ντόπιοι – όλα σε εξαιρετική τιμή – το Πόρτο της Πορτογαλίας είναι μια πόλη που πρέπει να φτάσετε!

Το λιμάνι είναι ένα παραδοσιακό πορτογείδες ποτό που παρασκευάζεται από την περιοχή της κοιλάδας Douro στην Πορτογαλία και αναμειγνύεται με aguardente – ένα είδος ποτού παρόμοιο με το κονιάκ.

Δεδομένου ότι το λιμάνι είναι εμπλουτισμένο (αναμειγνύεται με κονιάκ), είναι πιο γλυκιά, ισχυρότερη, και πιο αλκοολικός – αλλά η προσθήκη του κονιάκ βοηθά επίσης να σταματήσει η ζύμωση του κρασιού.

Ενώ το λιμάνι είναι ένα αναμφισβήτητα πορτογαλικό προϊόν (το λιμάνι πρέπει να προέρχεται από την Πορτογαλία για να ονομάζεται λιμάνι), αλλά οφείλει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του στους Βρετανούς.

Με την Αγγλία και τη Γαλλία να αγωνίζονται συνεχώς τον 17ο και 18ο αιώνα, οι Βρετανοί έψαχναν σε άλλες χώρες για κόκκινο κρασί αντί για το Μπορντό – και άρχισαν να αναμιγνύουν λίγο μπράντι στα μπουκάλια για να το κρατήσουν ασφαλές για το ταξίδι της επιστροφής στην Αγγλία.

Η προσθήκη του κονιάκ έγινε ένα χτύπημα, και οι Βρετανοί βοήθησαν να ωθήσουν το γλυκό, πλούσιο ποτό.

Η Πορτογαλία είχε πάντα μια ισχυρή σχέση με τους Άγγλους – καθιστώντας

Leave a comment